Tyxo.bg counter Един от строителите - Янко Янков
Дискусионен форум "Де зората"
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
септември 11, 2010, 02:56

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
29187 Публикации в 881 Теми от 186 Членове
Последен член: galleo
* Начало Помощ Търси Вход Регистрация
Дискусионен форум "Де зората"  |  Под лупа  |  България. Строители и рушители  |  Тема: Един от строителите - Янко Янков 0 Членове и 1 Гост преглежда(т) тази тема. « назад напред »
Страници: [1] Надолу Изпрати темата Изпечатай
Автор Тема: Един от строителите - Янко Янков  (Прочетена 2324 пъти)
goussev
Newbie
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 8

Профил
« -: септември 23, 2007, 01:22 »

Добро утро на участниците във форума!

Моля за вашето снизхождение към новодошлия в "...де зората", тепърва ще се запознаваме и опознаваме. Казвам се Николай Гусев и бих искал да кажа няколко думи за професор Вельовски. Да, именно за проф. Вельовски,познат на широката публика като проф. Янко Янков.

Ако сте чели биографията му ( http://iankov.info   http://iankov.blogspot.com ), това не би ви изненадало. През петдесетте години на миналия век БКП наложи нова система на фамилните имена, при която задължително като фамилия се вписваше не исконното родово наименование, а името на дядото по бащина линия. Така роденият в най-известната в с. Клисурица, окръг Кутловица Янко Николов Вельовски бива преименуван в Янко Николов Янков. Днес е трудно, но не и невъзможно човек, получил гражданственост с едно откъсващо го от родовите му корени име, да си промени фамилията. (Ако влезете в "Гугъл", ще откриете десетки Янко Янковци, и само един Янко Вельовски).
Нека това да са първите ми няколко реда във вашия впечатляващ форум.

Простете, но в съседната стая майка ми с втори инсулт се нуждае от моето присъствие. Ще продължим разговора за проф. Янко Вельовски по-късно, а надявам се в скоро време - и с неговото лично участие.

Николай Гусев

Активен
Милен
Вътрешни
Hero Member
*
Неактивен Неактивен

Публикации: 5622

Профил
« Отговор #1 -: септември 23, 2007, 02:15 »

Добре дошъл в този форум, Николай.

Нека Бог даде на майка ти облекчение и възстановяване на здравето, а на теб сила и упование.
Активен

"Evil is powerless if the good are unafraid" - Ronald Reagan, 1981
Милен
Вътрешни
Hero Member
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #2 -: септември 23, 2007, 08:35 »

Току що получавам мейл от проф. Янко Янков, който е редно да направя достояние и на другите съпричастни на този форум.

Здравейте, господин Радев!

Благодаря Ви за вниманието!

<...съкратен пасаж - не по политически причини - Намигване - М.>

Благодаря и за поканата да участвувам във Вашия форум.
Признавам, че отдавна имах желанието да се самопоканя или
натрапя, и се радвам<...>

Само че това едва ли ще стане в близките дни или седмици, и
от писмата, които ще Ви изпращам и които ще публикувам в моя
сайт, Вие ще узнаете, че наистина през това време съм бил
изключително силно натоварен.

И, надявам се, от тези писма да усетите, че силата, която ми
дава правото и основанието да пиша нещата, които пиша, се
корени в изключително висока степен и в куража, който ми
дават хора като Вас.

Благодаря Ви!

С поздрав Янко Янков
Активен

Милен
Вътрешни
Hero Member
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: септември 23, 2007, 13:25 »

Ха, какви случайности има!

Току що Я.Я. ми е изпратил мейл с поредица негови писма до европейски и български инстанции, визиращи по негово мнение сериозни нарушения на човешките права, формени нарушения на българското законодателство и на международни конвенции и престъпления по международното и национално наказателно право.

Тъй като тези жалби и писма са много обемисти за форумния формат, използвам линка, който ми дава г-н Янков към "Епохални времена", където може да се проследи цялата документация:

http://www.epochtimes-bg.com/2007-01/2007-05-25_02.html

Няколко цитата от днешния мейл на Янко Янков:

Цитат
...Идеята ми е, ако е възможно да бъдат ангажирани хора, които разбират от журналистика, които да засипят имеилите на правозащитните, европейските и световните обществени и правителствени институции, с интерпретации на темата за геноцида в България...

Цитат
...Приложено изпращам Ви материалите, и Ви моля да действувате с тях както намерите за добре, но да се опитаме да направим достояние на западната общественост и на западните институции тема за геноцида в България...

Което и правя в момента.

Лично аз не мога веднага да се присъединя към използваното от г-н Янков понятие "геноцид", приложено към трагичната наистина от десетилетия почти българска действителност.

Просто защото свързвам с това понятие друга по формите си категория на събития и катаклизми. Може би когато се запозная с посочените по горния линк материали ще имам друго виждане, не изключвам това. Нямам основание да смятам, че г-н Янков ще е употребил даден термин или обвинение без да се погрижи за изрядната му аргументация и обосноваване...

Тъй като през следващите две седмици ще бъда за съжаление на съвсем друга от форумната вълна, свързана с други по характер ангажименти, разчитам че всички заинтересувани участници ще се грижат да поддържат огъня във форумното огнище и да разпалват по някоя и друга тема...

Активен

Милен
Вътрешни
Hero Member
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: октомври 10, 2008, 16:36 »

Янко Янков току що ми изпрати текста на своя иск за 1 милион лева за понесени щети от злодейския комунистически режим. Струва си да се прочете всичко, защото в днешна България рядко се среща така юридически коректно и убедително издържан текст, който същевременно по своята същност да няма за жалост никакъв шанс на успех...

Но човекът си върши своя дълг.

До Административен съд - София-град
бул. „Витоша” № 2
1000 София

ИСК
от
Янко Николов Янков,
гражданин на Европейския съюз
ЕГН 4408133228
единствен валиден адрес за връчване на съдебна документация:
1172 София,
ж. к. „Дианабад”,
блок 4, вход 1, етаж 6, ап. 38

Срещу:

1) Министерския съвет (Правителството) на Република България
бул. „Княз Дондуков” № 1
1000 София

2) Посолство на Руската Федерация в Република България,
бул. „Драган Цанков” № 28, 1113 София;

3) Представителство на Европейската комисия в България
(Европейска комисия. Европейският Съюз в България),
ул. „Московска” № 9, 1000 София;

4) Посолство на Съединените Американски Щати в България,
ул. „Козяк” № 16, кв. „Лозенец”, 1407 София;

5) Посолство на Република Австрия в България,
ул. Шипка, 4, 1000 (1087) София;

6) Посолство на Кралство Белгия в България,
ж. к. „Лозенец”, площад „Велчова завера” № 1, 1164 (1126) София;

7) Посолство на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия в България,
ул. „Московска”, № 9, 1000 София;

8 ) Посолство на Федерална Република Германия в България,
ж. к. „Изгрев”, ул. „Фредерик Жолио Кюри”, № 25, 1113 (1087) София;

9) Посолство на Република Гърция в България,
ул. „Сан Стефано” № 33, 1504 София;

10) Посолство на Кралство Дания в България,
бул. „Княз Дондуков” № 54, П.К. 1393, 1000 (1504) София;

11) Посолство на Кралство Испания в България,
ул. „Шейново” № 27, 1504 (1087) София

12) Посолство на Република Италия в България,
ул. „Шипка” № 2, 1000 (1087) София;

13) Посолство на Португалската Република в България,
ул. „Позитано”, 9, бл. 3, ет. 5, 1000 София;

14) Посолство на Република Франция в България,
ул. „Оборище” № 27-29, 1504 (1087) София;

15) Посолство на Кралство Холандия в България,
ул. „Оборище” № 15, 1000 (1504);

16) Посолство на Конфедерация Швейцария,
ул. „Шипка”, № 33, 1000 (1087, 1504) София;

17) Световна Банка, Постоянно представителство в България,
бул. „Драган Цанков” № 36, сграда „Интерпред - Световен търговски център”, блок А, етаж 5, 1113 (1087) София;

18) Международен валутен фонд, Постоянно представителство в България,
Площад „Александър Батенберг” № 1, 1000 София;

19) Европейска банка за възстановяване и развитие, Постоянно представителство в България,
ул. „Московска” № 17, 1000 София;

Цена на иска: 1 000 000 (един милион) левове

І.

Първо, ноторно известен за съда е широко оповестеният и интерпретиран от медиите факт, че преди два месеци, на 01, 02 и 03 август тази година (2008 г.), на връх Бузлуджа се бе състоял така нареченият „Традиционен Национален събор на левицата” по повод 117-годишнината от създаването на Българската комунистическа партия и нейния днешен приемник или наследник – коалиционно управляващата Българската социалистическа партия. В частност, ноторно известен за съда е и широко оповестеният и интерпретиран от медиите факт, че по време на тези „тържества” или „чествания” Премиерът (Министър-Председателят) на Правителството на Република България, депутати и министри (членове на Правителството) са празнували заедно с младежи, които са носели имащи пропаганден характер фланелки и плакати с образите на Ленин и Сталин, както и с надпис „СССР”.

Второ, ноторно известен за съда е и широко оповестеният и интерпретиран от медиите факт, че преди един месец, на 09 септември тази година (2008 г.), Премиерът (Министър-Председателят) на Правителството на Република България, депутати и министри (членове на Правителството) са празнували (участвували във възхвалителните паметни тържества) по случай деветосептемврийската през 1944 г. победа на престъпния комунистически режим в България и присъединяването на България към (или включване в системата на) Империята на Злото – СССР.

Трето, ноторно и професионално известен за съда е и фактът, че Българският Парламент е приел и понастоящем в България са в сила както т. нар. Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен, така и чл. 108 от Наказателния кодекс, съгласно текстовете на които нормативни актове изявите на левите функционери, на членовете на правителството и на Министър-председателя имат несъмнен престъпен характер.

Разбира се:

►въпросът за наказателната персонална отговорност на лицата, участвуващи във въпросните два отделни престъпни актове има характера на един вид юридически казус, спадащ към приложното поле на Наказателния кодекс и компетенцията на Прокуратурата; където, впрочем, Главен прокурор е синът и внукът на една от най-престъпните комунистически фамилии в България, който, в този конкретен казус, би трябвало да предяви наказателно обвинение срещу Премиера; който пък, от своя страна, също така е син и внук на друга една от най-престъпните комунистически фамалии в България;

►а въпросът за деликтната отговорност на държавата и на нейните съучастници има характера на друг вид юридически казус, подлежащ на разглеждане и решаване от Административния съд; където, според изричното официално признание на самия председател на Върховния Административен съд, като съдии са внедрени лица, принадлежащи към различните партийни централи, „бизнеса” (тоест - Мафията) и специалните тайни държавни служби, които съдии имат предназначението да обезпечават съдебна безотговорност за престъпленията и деликтите на господарите си от посочените централи.

ІІ.

Би било нормално българският съд да е ангажиран със залегналата в правото идея, че почитането и възвеличаването на лицата Ленин и Сталин, както и на Империята на Злото – СССР, които са виновни и отговорни за най-жестоките репресии и жистокости в историята на човечестното, включително и в България, има характера на имащ изключително висока степен на обществена опасност престъпен акт.

Също така, би било нормално българския съд да е ангажиран и със залегналата в правото идея, че почитането и възвеличаването на събитията, станали на 9 септември 1944 г., които са положили началото на зловещото кръвожадно половинвековно комунистическо управление в България и участието на България в Съветската империя на Злото, също така има характера на имащ изключително висока степен на обществена опасност престъпен акт.

Би било нормално българския съд да е ангажиран и със залегналата в правото идея, че институционалното ангажиране на българското Правителство с два такива актове (чрез участието в тях на най-видните правителствени функционери) има характера на несъмнена деликтвентност, водеща до отговорност на държавата съгласно текста на едноименния български Закон.

Би било нормално българският съд да е ангажиран и със залегналата в правото идея, че всички чуждестранни държавни и финансови формирования и институции, които се намират в състояние на партньорска, коалиционна, федеративна, конфедеративна, договорна или каквато и да е друга официална юридическа или фактическа форма на ангажираност с българското Правителство, и които, освен това, са придавали политическа легитимност и финансова подкрепа и обезпеченост на това Правителство, както и не са протестирали срещу (не са се противопоставяли на) неговите престъпни прокомунистически изяви, са както съучастници във визираните негови (Правителствени) престъпни актове и дейности, така и солидарно деликтно отговорни.

ІІІ.

Както е пределно ясно видно (очевидно), още в самото начало на моя иск съм се позовал на ноторната известност за българския съд на визираните факти и доказателства относно престъпната и деликтната дейност на Правителството на Република България.

Тази моя позиция, обаче (и разбира се) се нуждае от едно съществено уточнение: тъй като българските съдии ipso facto, ipso institutio, ipso functio са престъпни и деликтни съучастници на своите господари от посочените централи, напълно вероятно е да заявят, че считат посочените факти за нямащи статуса на „ноторна известност за съда”, т.е. – че тези факти не са предварително известни на съда и че се нуждаят от специална доказателствена процедура.

Ако действително настъпи такава ситуация, предявявам искането:

първо, обосновавайки гледището си относно липсата на ноторна известнот за посочените факти, съдът да отговори на въпроса: „Дали поради личностнова неадекватност и неграмотност съдиите не знаят онова, което медиите интензивно са бълвали и което се знае от всички български граждани, освен от самите тях (съдиите)?”;

второ, да бъдат служебно и официално изискани и приложени към доказателствата по делото журналистическите репортажи на електронните медии, включително и телевизиите, отразяващи визираните събития, станали с участието на Премиера и министрите;

трето, главният ответник по делото – Министерският съвет (Правителството) - да бъде задължен да предостави на съда намиращите се при него доказателства относно посочените деяния, както и изрично да признае или отрече техното наличие;

четвърто, ако след получаването и анализирането на доказателствата, получени от посочените по-горе източници, съдът все пак предпочете да заяви, че счита, че доказателствата са недостатъчни, да даде възможност да бъдат потърсени и да му бъдат предоставени и други доказателства относно, иначе, ноторно известните (на всеки български гражданин) факти и обстоятелства.

ІV.

Тъй като:

►по времето на престъпния комунистическия режим самият аз бях противозаконно осъден и престоях в затвора шест години и половина, след което Върховният съд отмени присъдата и ме призна за невинно осъден при пълна липса на изискуемите от закона доказателства;

►в резултат на упражнените върху мен и върху членовете на семейството и фамилията ми брутални престъпни комунистически репресии загинаха и фактически бяха убити баба ми Петкана, дядо ми Янко, брат ми Камен, майка ми Евтима и баща ми Никола;

►специалните служби на престъпния комунистически режим бяха извършили против мен и членовете на семейството и на фамилията ми изключително голям брой други видове престъпления, по повод и във връзка с които дори и днес нито един престъпник не е понесъл каквато и да е отговорност;

►посочените престъпни деяния, извършени от Министерския съвет (Правителството) на Република България предизвикаха у мен и останалите живи членове на семейството и фамилията ми болки и страдания, имащи характера на неимуществени (морални) вреди, които оценявам в посочения в иска паричен размер.

V.

Макар казусът да е пределно елементарен и не изисква специално упоменаване и уточняване на въпроса относно началната и крайната дата на исковата претенция, все пак, за да избегна каквато и да е коварна стратегия на престъпния мафиотски български съд, насочена към размотаване във времето и елиминиране на исковата ми претенция, уточнявам следното: началната дата на исковата ми претенция е датата на извършването на посочените (визираните) деяния на Правителството, а крайната дата е датата на подаването на моя иск за обезщетение.

VІ.

Само преди два-три дни българското Правителство, представлявано от Министерството на правосъдието, бе организирало специален тържествен публичен форум, на който бе обявен текстът на Специалния Доклад на Световната банка. В пълно съответствие с акцентите на официалните български държавнически лица, медиите акцентираха преди всичко върху една от констатациите на Световната банка и върху свързаните с тази констатация препоръки.

Става въпрос за това, че Световната банка официално е препоръчала на българското Правителство да увеличи съдебните такси като начин за ограничаване на лавинообразното нарастване на гражданските и административните дела.

Във връзка с това декларирам следното:

Първо, историята на политическите и правните идеи, учения и практически реализации категорично свидетелствува, че именно престъпната комунистическа идеология и практика са онези сили, които никога не са се съобразявали и никога не се съобразяват със синтезираните в правните идеи и правните норми хуманистични идеали и завоевания на човечеството.

Второ, именно смазващата човека и неговото достойнство престъпна комунистическа практика е онова зловещо явление, което винаги е препоръчвало намаляването на броя на съдебните дела да става чрез смазването на икономическия и волевия потенциал на хората, а не чрез създаването на такава система за зачитане на човешките и правните ценности, при която гражданите реално да нямат основания да се обръщат към съдилищата за правосъдие.

Трето, в този именно смисъл отправената към българското Правителство официална препоръка на Световната банка има характера на най-зловещата съвременна форма на проявление на онзи тип препоръки, които не много отдавна личности като Ленин и Сталин и институции като СССР отправяха към периферните структури на ръководената от тях Империя на Злото.

VІІ.

Петитум:

От така посочените факти и обстоятелства е видно, че Министерският съвет на Република България е извършил деяния, с които драстично е нарушил моите гарантирани от закона права и интереси, с което по злосторен начин е предизвикал болки и страдания, имащи характера на неимуществени (морални) вреди в посочения в иска размер.

От така посочените факти и обстоятелства е видно, че Министерският съвет на Република България не е щял да има наглото престъпно самочувствие и усещане за безотговорност, които е демонстрирал по време на злодеянията си, ако не е имал съучастническата и другарската политическа и финансова подкрепа и обезпеченост на посочените в иска ми чуждестранни държавни и финансови формирования и институции, които следва да носят (и да понесат) солидарна отговорност.

При така посочените факти и обстоятелста пледирам пред надлежния български съд да извърши необходимото съдебно разследване и да постанови решение, с което да осъди ответниците да ме обезщят за посочените по-горе умишлено причинени ми вредни последици и да ми заплатят предявената от мен искова претенция, законната лихва и направените съдебни разноски.

ДОКАЗАТЕЛСТВАТА са посочени по-горе.

Приложения: 19 (деветнадесет) копия от текста на настоящия иск, предназначени за надлежно връчване на ответниците.

Друг вид приложение: финансов банков документ, удостоверяващ факта, че е внесена законоустановената държавна такса.

10 Октомври 2008 г.

Янко Н. Янков

http://iankov.blogspot.com/2008/10/blog-post_10.html
Активен

Милен
Вътрешни
Hero Member
*
Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: октомври 16, 2008, 15:52 »

Янко Янков току що публикува нов свой иск за обезщетение за нанесени му щети срещу българската държава и срещу редица нейни чуждестранни партньори допринесли чрез активно и пасивно отношение за причиняването на тези щети.

Струва си да се прочете пак внимателно за да се вникне в безукорната му логика и гневна точност:

ДАНС - ЦЕНТЪР ИЛИ ПЕРИФЕРИЯ НА НОВАТА ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО?

http://iankov.blogspot.com/2008/10/blog-post_16.html
Активен

Страници: [1] Нагоре Изпрати темата Изпечатай 
Дискусионен форум "Де зората"  |  Под лупа  |  България. Строители и рушители  |  Тема: Един от строителите - Янко Янков « назад напред »
Отиди на: